Hälften av serveringarna som kontrollerades i Göteborg i helgen fick anmärkning på grund av trängsel. Foto: TT

Fortsatt trångt i Göteborgs uteliv: 13 serveringar får anmärkning

Publicerad

Trots uppmaningar om att hålla avstånd fortsätter trängseln på serveringar i Göteborg. Nästan hälften av de serveringar som kontrollerades under den gånga helgen får en anmärkning rörande trängsel.

Under fredag och lördag genomförde miljöförvaltningen i Göteborg 28 kontroller av stadens serveringar, bland annat längs med Kungsportsavenyn, i Linnestaden, och i Vastastaden.

13 av kontrollerna slutade med en rapport om trängsel. Det har även fattats fyra beslut om föreläggande med vite.

Coronaviruset i Västsverige

– Det är samma problem som vi sett tidigare. Det är mycket folk ute och det blir mycket trängsel nattetid. Det behöver man jobba vidare med, säger Peter Löwendahl, pressansvarig på miljöförvaltningen Göteborgs stad.

Göteborgs stad har tidigare gjort 741 tillsynsbesök, inklusive uppföljningar, med syfte att förhindra smittspridning av covid-19. Det har gjorts 234 anmärkningar angående trängsel, varav 196 har åtgärdas. I 17 fall har verksamheter fått krav på åtgärder och nio av dem har även förlagts med vite.

Nedan kan du höra om hur smittspridning ökat på Västkusten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet