Foto: VGR

Så vill Sahlgrenska korta operationsköerna

Uppdaterad
Publicerad

Patienterna blir fler och remisserna är tillbaka på samma nivå som före pandemin. Sahlgrenska Universitetssjukhuset har därför startat en särskild enhet för att korta operationsköerna.

Inflödet av patienter med covid-19 minskar men pandemin påverkar fortfarande Sahlgrenska Universitetssjukhusets verksamheter. Under pandemin har en del vård fått stå tillbaka men nu intensifieras arbetet för att komma till rätta med det uppdämda behovet.

– Alla medarbetare arbetar engagerat för att hjälpa så många patienter som möjligt – ett exempel är den särskilda satsning på kökortning som startats under augusti, säger styrelseordförande Gustaf Josefson i ett pressmeddelande.

Projektet omfattar dagkirurgi och enklare slutenvårdsoperationer och under några få veckor sedan starten i augusti har 100 patienter kunnat opereras. Ambitionen är att öka ytterligare under hösten med extrasatsningar och en del helgöppna operationssalar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.