Samira Khezri fick sot i lägenheten. Foto: SVT

Samira kan inte komma hem efter branden: ”Det är sot överallt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens brand i Borås tvingas Samira Khezri och hennes familj bo hos föräldrarna. Deras lägenhet var en av de som rökskadades.

– Det luktar jättemycket rök, säger hon.

Det var i söndags som en brand utbröt i en bilverkstad i Borås. Röken spred sig till flera lägenheter i samma byggnadskomplex. Totalt 13 familjer har nu lägenheter som är rökskadade.

Samira Khezri och hennes familj var inte hemma när branden bröt ut.

– Jag är glad att jag inte var hemma med mina två små barn faktiskt. Jag tror jag hade fått panik då. Men jag blev ändå rädd, säger hon.

Oklart när de kan återvända

Det är fortfarande oklart när familjen kan flytta in. Fastighetsbolaget har kontaktat en firma som ska sanera lägenheterna, och det kan ta allt mellan några dagar och veckor tills detta är färdigt.

– Vi har inte fått några besked än. De sa bara något om några veckor, så just nu har jag ingen aning, säger Samira Khezri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.