Tre unga tjejer ofredades sexuellt i samband med Gothia Cup-invigningen. Foto: Adam Ihse/TT

Sexuellt ofredande vid Gothia Cup-invigningen

Uppdaterad
Publicerad

En man tafsade på tre 16-åriga tjejer. Nu sitter han anhållen, misstänkt för sexuellt ofredande.

– Det är i trängseln, när de här tre 16-åringarna ska lämna Ullevi efter Gothia Cup-invigningen, som en man tafsar på dem och pussar dem, säger Thomas Fuxborg som är presstalesperson hos polisen i region väst.

Anhålls efter förhör

Under måndagkvällen samlades 48 073 åskådare från hela världen på Ullevi i Göteborg för att uppleva öppningsceremonin med uppträdanden och flaggparad. På vägen ut blir det trångt och det är då den 35-årige mannen slår till.

Ofredande på Gothia

De tre tjejerna ser dock vem det är som ofredar dem sexuellt och får kontakt med polis som är på plats på Ullevi.

– De kan peka ut mannen, så vi kan gripa honom. Han anhålls efter förhör, säger Thomas Fuxborg.

Tar avstånd

Dennis Andersson som är generalsekreterare för Gothia Cup tar avstånd från det som hänt. Han vill att alla ska känna sig välkomna och trygga under turneringen.

– Alla former av övergrepp är oacceptabla och om de sker i samband med Gothia Cup är det så klart chockartat för oss. Alla i vår organisation har tagit oerhört illa vid sig av det här, säger Dennis Andersson i ett pressmeddelande.

Mannen misstänks nu för sexuellt ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredande på Gothia

Mer i ämnet