Foto: SVT

Simhallen på Tjörn läggs på is

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om en ny simhall på Tjörn kommer inte att drivas vidare efter söndagens folkomröstning. Det lovar nu Folkpartiet som tidigare kämpat för ett ja i frågan.

Politikerna på Tjörn fick ett tydligt besked i söndagens folkomröstning. 51,3 procent av Tjörnborna röstade nej till en ny simhall mot 40,8 procent som sa ja. Ett resultat som politikerna nu tänker lyssna på.

– Vi kommer att följa vad folket tycker i de här frågan, så vi kommer att lägga simhallsfrågan på is nu, säger kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (FP).

Val 2014: Västsverige

Det var en del oklarheter inför folkomröstningen. Bland annat fanns det inga besked om var simhallen skulle byggas om det blev ett ja, eller vad det skulle kosta.

Enligt Folkpartiet, som varit det drivande partiet i frågan, skulle det räcka med en skattehöjning på 25 öre för att kunna finansiera simhallen, något flera andra partier kallade en glädjekalkyl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet