Foto: Adam Ihse/TT

Ytterligare sju personer döms efter BLM-demonstration

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare sju personer har dömts för inblandning i det våldsamma upploppet som följde BLM-demonstrationen i början av juni förra året.

Tidigare har ett tiotal personer dömts.

Sju personer döms för brott vid upploppen i samband med Black lives matter-manifestationen i Göteborg förra sommaren. Bland de dömda finns flera unga kvinnor, två av dem har sparkat poliser och döms därför för våld mot tjänsteman, skriver GT.

Attack mot polis och polisbilar

Tidigare har ett tiotal personer fällts för brott under upploppen. De sju nu aktuella personerna döms för bland annat våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Bland straffen de får finns ungdomstjänst, villkorlig dom med samhällstjänst och skyddstillsyn.

Det var efter demonstrationen den 7 juni på Heden i Göteborg som en folkmassa fortsatte ut på stan och gick till attack mot butiker och polisen och dess fordon.

Starta klippet nedan för att se förödelsen från juni 2020 – och besvikna fredliga demonstranter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.