Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Med hjälp av en app kan oroliga nu boka krisstöd via videosamtal med personal på Sahlgrenska sjukhuset. Foto: SVT

Sjukvården erbjuder digitalt krisstöd

Uppdaterad
Publicerad
Närstående och oroliga kan nu få hjälp med krisstöd genom videosamtal med personal från Sahlgrenska. Detta är ett komplement till ordinarie krisstöd som sjukhuset erbjuder. Allt för att möta den oro som man förväntar sig skall öka veckorna framöver.

Orolig allmänhet, anhöriga till sjuka såväl som drabbade av Coronaviruset kan nu få digitalt krisstöd genom ett videosamtal med sjukvårdspersonal. Oftast är det en kurator man får prata med.

– Under omständigheterna behöver vi undvika fysiska möten och då erbjuder vi det här digitala krisstödet istället, säger Johannes Nordholm, krisstödssamordnare på Sahlgrenska sjukhuset.

Ett komplement

Krisstöd är en del av SU:s beredskapsplan i samband med allvarligare händelser när ordinarie arbetssätt inte räcker till, exempelvis vid större olyckor eller som nu under en pandemi.

Videosamtalen är ett komplement till det vanliga krisstödet som närstående till exempelvis svårt sjuka eller döende patienter, får på sjukhuset.

Stödet är gratis och förväntas finnas en lång tid framöver.

För att använda det kan man ladda ner en app som heter ”Mitt vårdmöte – VGR” och boka en halvtimmes samtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet