Pojken sörjs på Sjumilaskolan med bland annat tända ljus, brev och teckningar. Foto: Sofia Netskar/SVT

Pojke dog efter fall på skolgård – nu får Sjumilaskolan kritik

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen riktar nu kritik mot Sjumilaskolan i Göteborg efter att en elev omkom sedan han föll ner från en bergknalle på skolområdet i mars. Inspektionen anser att skolan borde haft bättre tillsyn av eleven.

Olyckan hände under en lekstund. Pojken, som var i lågstadieåldern, hade gått till en del av skolområdet där hans elevgrupp inte fick vara. Där fanns heller ingen rastvakt.

Göteborgs grundskoleförvaltning har tidigare deklarerat att skolan på Hisingen inte gjort något misstag. Men det håller inte Skolinspektionen med om, skriver Göteborgs-Posten.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Bergknalle utpekad som fara

Pojken hade tidigare fått extra stöd under raster, eftersom han ibland lämnat skolområdet eller inte kommit in till lektioner.

Men det extra stödet upphörde några månader före olyckan. Skolinspektionen har inte kunnat få någon förklaring på varför. Enligt inspektionen behövde pojken fortfarande mer tillsyn än hans jämnåriga kamrater.

Bergknallen hade tidigare utpekats som en fara. Det var skälet till att eleverna inte fick vara där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Mer i ämnet