Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smygtitta på det nya badet i klippet. Foto: Martin Grill/SVT

Smygpremiär på Åbybadet i Mölndal

Uppdaterad
Publicerad

Tre år och 500 miljoner senare är det nya badhuset i Mölndal klart.

– Det är viktigt med en bra introduktion till vatten för barnen, det viktigaste vi har, säger Johan Bjerklund, enhetschef Åbybadet.

Det är två exalterade skolklasser som fått chansen att ”genrepa” på det nya Åbybadet. Ljudnivån är hög och det går fort att byta om, duscha och ta sig till vattenaktiviteterna.

Efter snabb information om var bassängerna finns och hur djupa de är, blir det full fart när eleverna sticker iväg och provar lekbassänger, vattenrutschbanor och 25 samt 50-metersbassängen.

– Vi provar det nya Åbybadet, säger Leonora Kling Västerbergskolan i Mölndal. Det känns jätteroligt nu när det inte är så mycket folk. Rutschbanorna var jättebra.

För barnfamiljerna

Prislappen på 500 miljoner är en stor kostnad för kommunen.

– Vi vill inte konkurrera med Liseberg. Det här är för att våra barnfamiljer också ska ha råd med aktiviteter, även om det inte blir så billigt i ett nytt badhus, säger Stefan Gustafsson (S), kommunstyrelsens ordförande Mölndal.

Premiären på Åbybadet är den 16 juni.

Följ med in i det nya badhuset i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.