Helikopter deltog i sökinsatsen vid Skandiahamnen. Foto: Karin Avenäs/SVT

Sökinsats efter att fritidsbåt hittats tom i Skandiahamnen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern saknas efter att en fritidsbåt hittats kantrad på lördagsmorgonen, med motorn igång. På söndagen fortsätter polisen sökinsatsen i vattnet mellan Skandiahamnen och Älvsborgs fästning i Göteborg.

– Vi jobbar efter tesen att det är den personen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson vid region Väst.

Polis, ambulans, dykare, helikoptrar och räddningsbåtar har samarbetat under insatsen tillsammans med Sjöräddningen. Initialt genomfördes även en sökinsats efter den försvunne mannen på land.

– Båten har snurrat runt och vi befarar att någon kan ha hamnat i vattnet, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Larmet kom strax före halv nio på lördagen.

Betraktas som försvunnen person

Strax innan lunchtid på lördagen rubricerade polisen ärendet som försvunnen person. Polisen ber den som har gjort iakttagelser att kontakta dem på 114 14 eller via polisen.se.

– Vi inleder en bred sökinsats med bland annat polishelikopter, som kommer att söka på kobbar och skär, meddelar Svedemyr.

Söker vidare under söndagen

Sjöpolisen fortsätter leta i vattnet där båten hittades, bland annat med hjälp av sonarutrustning.

På söndagsmorgonen meddelar polisens presstalesperson Ferdrik Svedemyr att sökinsatsen efter den försvunne mannen fortsätter. Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.