Förseningar i spårvagnstrafiken – lastbil rev ner ledning

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har rivit ner en kontaktledning i Göteborg. Det påverkar spårvagnstrafiken.

En olycka har orsakat stopp i spårvagnstrafiken vid Bögatan i Göteborg. Tidigare var trafiken på två linjer stoppad, men numera bara en. Det ska handla om en lastbil som rivit ner en kontaktledning och orsakat stoppet.

– Det är stopp på linje tre och linje fem.  Det handlar om Solrosgatan till ändhållplats Kålltorp och stopp från Liseberg till ändhållplats Östra sjukhuset, sade Fanny Chass, störningskoordinator vid Västtrafik, vid 14-tiden.

Linje tre rullar igen

Vid 16-tiden meddelade Västtrafik att spårvagnarna på linje tre åter igen rullar.

– Det är så att vi har inte har någon spårvagnstrafik mellan Sankt Sigfrids plan och Virginsgatan. Linje fem är inställd hela vägen till Östra sjukhuset, sade  Anna-Sara Carrazana, störningskoordinator vid Västtrafik, vid 16-tiden.

Kan dröja länge

Spårvagnar på linje fem kommer att rulla tidigast på lördag.

– Jag vågar inte ge exakt prognos, men det lär gälla resterande spårvagnstrafik i dag på linje fem, säger Anna-Sara Carrazana.

Det kan blir svårt att ta sig fram i området.

– Vi har tyvärr inte ersättningsbussar på den sträckan, vi har inte tillstånd att köra där. Alternativen är tyvärr att gå eller att ta taxi och lägga ut och anmäla förseningsavgift till Västtrafik för att få kompensation.

Linje 1 och busslinje 17 går att använda för att ta sig till Östra sjukhuset.

Räddningstjänsten åkte på eftermiddagen till olycksplatsen utan att behöva ingripa. Olyckan hade orsakat en mindre gräsbrand, men personer på plats lyckades själva att släcka den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.