Så här såg det ut i Kållered tidigt på tisdagsmorgonen, när passagerare från Kungsbacka letade efter ersättningsbussar. Foto: Josefin Slätt

Fortsatt stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortsatt stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka efter en olycka sent på måndagen. Men vid 06.30-tiden på onsdagen ska ett enkelspår kunna öppnas förbi olycksplatsen. Först vid 15-tiden beräknas trafiken kunna återupptas i normal omfattning igen.

Orsaken är den urspårning som skedde när ett godståg körde in i ett arbetsfordon på Mölndals station sent på måndagskvällen. Vad som ligger bakom urspårningen är enligt Trafikverket ännu oklart.

Tågtrafiken kommer att kunna återupptas i full omfattning först vid 15-tiden på onsdagen.

– Det var sagt att det skulle vara åtgärdat vid fyra i morse, men så blev det alltså inte. Från 06.30 kommer vi att ha enkelspår förbi Mölndal. Det funkar då åt båda håll, men vi får ställa in vartannat tåg så det blir hälften av kapaciteten under morgonrusningen, säger Christian Blomquist på Västtrafiks störningshantering.

Längre väntetider

Enstaka tåg under morgonen har fått ersättas av bussar. Annars får man helt enkelt vänta lite längre än vanligt på att få åka med.

– Ett alternativ kan vara att utnyttja vår förseningsersättning och ta egen bil eller taxi, påpekar Christian Blomquist.

Bärgningarbete ha pågått under tisdagen. Man har även behövt sanera platsen till följd av att diesel har läckt ut.

Resenärer bör vara ute i god tid

– Det tar ju längre tid att resa nu och det blir två byten. Var gärna ute i god tid och titta i appen, säger Camilla Karneflo, störningskordinator på Västtrafik.

På Trafikverkets hemsida finns information om läget och information om ersättningstrafik finns i app och hemsida hos respektive tågbolag.

Ingen uppges vara skadad efter olyckan.

Tusentals resenärer påverkas

Under en vanlig arbetsdag uppskattas 7 000 personer resa med Västtågen på sträckan Kungsbacka-Göteborg. Hur många som påverkats i dag är oklart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer