Foto: Moa Carlsson / Fredrik Sandberg / TT

Succé för polishögskolan – samtliga platser fyllda

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga platser till polisutbildningen i Borås är fulla visar Borås Högskolans antagningslista.

– Det är jätteroligt att samtliga platser i Borås är fyllda, säger Lotta Dahlheim Englund, chef för polisutbildningen i ett pressmeddelande.

Totalt är det 144 platser i utbildningen i Borås och nu är samtliga platser fyllda. Trots att siffrorna är preliminära är chefen för polisutbildningen glad över att så många har sökt till utbildningen.

– Siffrorna är visserligen preliminära och kan förändras fram till uppropet 21 januari och 3 veckor efter det, men dagens besked är såklart väldigt glädjande, säger hon i pressmeddelandet.

Över 11 000 sökande i Sverige

Totalt är det 11 588 personer i hela Sverige som har sökt till polisutbildningarna i landet. Av dem var det 5 769 personer som kallades till prövning. Nu är det 771 studenter i Sverige som har antagits till polisutbildning vårterminen 2019.

De antagna studenterna har nu fram till den 27 december på sig att svara om de tackar ja eller nej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.