Foto: TT

”Suvligan” misstänks ha slagit till igen

Uppdaterad
Publicerad

En smash and grab-kupp ägde rum på Hisingen i Göteborg tidigt under tisdagsmorgonen. Polisen misstänker att samma liga som tidigare begått minst ett 20-tal liknande kupper i Västsverige ligger bakom.

Den här gången var det vid 03-tiden som en tobaksbutik på Importgatan i Hisings backa drabbades av ett inbrottsförsök.

Flera polispatruller var snabbt på plats där man fann en stulen bil som använts som murbräcka. Tjuvarna hade dock redan lämnat i en annan bil, en vit Mercedes.

SUV-ligan

– Bilen försvann väldigt snabbt och vi hann inte ikapp den, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.

Enligt Adlersson handlar det sannolikt om samma liga som under en längre tid slagit till mot mellan 20- och 30 butiker i Västsverige, främst runt Göteborg men även i Boråstrakten och i norra Halland.

Har bytt bil

– Vi tror att det är samma liga. Tidigare hade de ju en svart Range Rover men nu kör de en vit Mercedes sedan några veckor tillbaka.

Varför lyckas ni inte gripa dem?

– De är väldigt snabba under inbrotten och sedan kör de i våldsam fart därifrån, vi hinner inte ta dem helt enkelt, säger Peter Adlersson.

Enligt Adlersson sätter man nu varje gång in stora resurser och man hoppas att ligan kommer att kunna gripas förr eller senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SUV-ligan

Mer i ämnet