Stort pådrag med räddningstjänst, ambulans och polis på riksväg 44 efter den svåra olyckan på riksväg 44 utanför Lidköping på fredagen. Foto: Torbjörn Axelsson

Svår trafikolycka på riksväg 44 utanför Lidköping – äldre man död

Publicerad

En allvarlig trafikolycka mellan en lastbil och en personbil inträffade på fredagsförmiddagen på riksväg 44, vid Råda utanför Lidköping. Föraren av personbilen, en man i 70-årsåldern, omkom i kollisionen.

Det var strax efter klockan halv elva på fredagen som polisen larmades till platsen riksväg 44, efter en olycka mellan en lastbil och en personbil.

– Vi är på plats där, räddningstjänst och ambulans också, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region väst, i ett tidigt skede.

”Anhöriga har underrättats”

Bilder från olycksplatsen visar hur den skadade personbilen hamnat i diket på ena sidan vägen, lastbilen i diket på motsatt sida. Räddningstjänsten uppger för SVT Nyheter Väst att det varit totalt två personer inblandade i olyckan, en i vardera fordon.

Strax före halv två på eftermiddagen meddelade polisen att en person omkommit i olyckan:

– Bilföraren, en man i 70-års åldern avled. Anhöriga har underrättats och olyckan kommer att utredas. Man kan misstänka att det gäller vårdslöshet i trafik, säger Thomas Fuxborg.

Fordonen beslagtagna

De två inblandade fordonen kommer att beslagtas för att utreda olyckan.

Vägen har varit avstängd för trafik på sträckan vilket har lett till omfattande köbildning. Strax innan klockan 13 så började polisen att släppa på trafiken igen på den aktuella sträckan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer