• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Sven-Bertil Taube gör comeback i Göteborg. Foto: SVT

Sven-Bertil tillbaka på scen efter hjärtoperationen

Efter att ha genomgått en lyckad hjärtoperation är nu Sven-Bertil Taube tillbaka. Under helgen sjunger han på nytt faderns låtar på Göteborgsoperan.
– Det känns fantastiskt och det pirrar lite extra att få vara tillbaka på scenen efter ett halvårs frånvaro, säger Sven-Bertil Taube i ett pressmeddelande.

Många har varit oroliga för den omfamnade vissångaren efter att uppgifter kom under våren att han skulle genomgå en hjärtklaffsoperation. Operationen lyckades men Sven-Bertil Taube var tvungen att bland annat ställa in sommarens framträdande på Taubespelen på Orust.

LÄS MER: Sven-Bertil Taube hjärtopererad

”Tryggt att få göra comeback  i Göteborg”

Det är minst sagt ”krut i gubben” som det ibland heter och nu är han tillbaka och kommer under helgen att på Göteborgsoperan sjunga vispoesin skapad av hans far Evert Taube. Sven-Bertil meddelar att han inte orkar göra någon intervju inför konserten, men sjunga det ser han fram emot och även att få göra det i Göteborg.

– Det känns fantastiskt och det pirrar lite extra att få vara tillbaka på scenen efter ett halvårs frånvaro. Men det känns samtidigt tryggt att min 'comeback' sker just i Göteborg, där jag har en så hängiven och entusiastisk publik, säger Sven-Bertil Taube i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer