Foto: TT

Polisen utreder trippelmord i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Efter det misstänkta trippelmordet i Uddevalla bekräftar nu polisen att samtliga offer sköts ihjäl. Offren är två män och en kvinna i 20-årsåldern, samtliga hemma hörande i Uddevalla. Nu söker polisen efter två personer som lämnat brottsplatsen på moped.

Den tekniska undersökningen pågick under hela lördagen och under kvällen bekräftade polisen att två män och en kvinna skjutits till döds. Kvinnan är född 1996 och männen 1992 och 1993. Samtliga är hemmahörande i Uddevalla.

Brottet skedde enligt polisen mellan 01:00 och 01:30 i lördags natt.

Trippelmordet i Uddevalla

Polisen har ingen misstänkt för morden men söker två personer på en moped som lämnat brottsplatsen i samband med händelsen. Ett vittne har sett mopeden köra i norrgående riktning ungefär samtidigt som morden begicks.

– Det kan ha varit gärningsmännen, men det kan ju också ha varit personer som passerat och blivit rädda, sade polisens presstalesman Thomas Fuxborg till TT.

Tipsare hörde skott

Det var under en joggingrunda strax före klockan sju på morgonen som en person fick syn på en död människa i en bil på en parkeringsplats vid Bävedalsvägen nära Uddevalla sjukhus. Polisen larmades till platsen och strax därefter påträffade man ytterligare två kroppar vid ett förråd i närheten.

Polisen har knackat dörr i området och en rättsläkare har genomfört undersökningar av kropparna. Polishelikoptrar har också fotograferat området.

Vittnen har hört knallar vid två olika tillfällen under natten till lördag. Flera tips har också kommit in från personer som under natten hört ett högljutt bråk och en bil som kört vårdslöst från området där kropparna hittades.

Oro på platsen

När trippelmordet blev känt i närområdet uppstod oro vid avspärrningarna runt brottsplatsen.

En ung man stod just utanför avspärrningen och ropade till polisen. Han var orolig att det var en anhörig som är en av de döda.

– Jag vill veta veta om det är han eller inte! Får jag bara se bilen vet jag direkt, ropade han.

Mannen fick till svar att polisens tekniker måste göra sitt jobb. Ett tiotal personer försökte strax därefter ta sig förbi avspärrningarna, men stoppades. Polisen lyckades få ut personerna med hjälp av hundar och batong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmordet i Uddevalla

Mer i ämnet