Foto: TT

Tre kidnappningsdömda överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor och en man dömdes till fängelse för människorov, efter att en kvinna kidnappats och misshandlats med tillhyggen i Dalsland. Nu överklagar de domen, och sågar åklagarens bevisning.

Det var i april som tre personer åkte hem till en kvinna i Dalsland. Enligt tingsrättens dom är det klarlagt att de två kvinnorna misshandlade henne och sedan drog in henne i bagageutrymmet till deras bil. Båda de dömda kvinnorna, 24 och 45 år gamla, deltog i misshandeln som fortsatte i bilen.

LÄS MER: Fängelsestraff för kidnappning i Dalsland

Mannen var med i bilen men ska inte själv ha misshandlat kvinnan. De ska senare ha stannat på en camping i närheten och återigen misshandlat offret för att sedan binda fast och lämna henne på campingen.

Fick fängelsestraff

De båda kvinnorna dömdes för människorov och grov misshandel till två år och sex månader i fängelse av Vänersborgs tingsrätt, medan mannen kom lindrigare undan och dömdes till åtta månader för medhjälp.

Genomgående i de tre dömdas överklagan är att åklagarens bevisning kritiseras. Den 45-åriga kvinnan förnekar att hon deltagit i händelsen, och menar att hon inte kan dömas för misshandeln och människorov eftersom det enligt henne inte finns någon teknisk bevisning.

Yxan hittades aldrig

Den 24-åriga kvinnan hänvisar också till bristande bevisning, bland annat menade åklagaren att hon ska ha använt en yxa i den kidnappade kvinnans hem, men den yxan har aldrig återfunnits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.