Hör utvecklingsledaren Jessica Anderssons tre tips till föräldrar i klippet ovan. Foto: SVT/TT

Tre tips för att skydda ditt barn från droger

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Andersson, utvecklingsledare för alkohol- och drogförebyggande arbete på Göteborgs stad, delar rektorns bild om att föräldrar måste ta mer ansvar och titta igenom barnens mobiltelefoner. Hör henne förklara hur du som förälder ska agera.

Rektor Rickard Öh på Nordhemsskolan är orolig över att eleverna i stadsdelen Majorna-Linné i Göteborg tar mer droger än elever i andra stadsdelar. Hans uppmaning är tydlig: Föräldrar borde ta mer ansvar.

”Viktigt att prata om ämnet”

Rektorn får medhåll av utvecklingsledaren Jessica Andersson.

– Ibland måste man som förälder göra saker som barnet i stunden kan uppelva som jobbigt men får aldrig glömma att det är för att skydda barnet, säger hon och fortsätter.

– Det är så i dag att ditt barn någon gång kommer att bli erbjuden narkotika och då är det viktigt att man pratat om detta innan.

Hör Jessica Anderssons tre tips till föräldrar i klippet ovan.

Rektorn oroas över högstadieelevers droganvändning i Majorna-Linné

Kommunens förebyggande arbete

Göteborgs stad stödjer högstadieskolor och gymansieskolor i det förebyggande arbetet mot narkotika. De jobbar med Göteborgsmodellen som innebär att kommunen tittar igenom skolans policy, utbildar personal och diskuterar tillsammans med skolpersonalen kring hur man arbetar drogförebyggande.

Källa: Social- och resursförvaltningen, Göteborgs stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.