Polisens tekniker arbetar på platsen i mars 2015 i närheten av Uddevalla sjukhus där tre personer har hittats döda. Foto: Arkivfoto: TT

Trippelmördare utlämnas inte

Uppdaterad
Publicerad

En av de bröder som dömts till livstids fängelse för trippelmordet i Uddevalla i fjol, utlämnas inte från Libanon.

Den 23-årige mannen friades av tingsrätten för trippelmordet som ägde rum i Uddevalla i mars förra året. Men när hovrätten gjorde en annan bedömning och dömde mannen till livstids fängelse hade han hunnit lämna landet. I september i år greps han av Libanesisk polis, men nu vägrar landet att lämna ut honom enligt Aftonbladet

– De hänvisar till att han är libanesisk medborgare, säger Pontus Bergsten på justitiedepartementet till Aftonbladet.

Trippelmordet i Uddevalla

”En besvikelse”

Beskedet var ovälkommet hos polisen som jobbat med fallet.

– Det är en besvikelse, vi har jobbat hårt för detta och har fått bra domar. Han hör hemma i svenskt fängelse tycker jag, säger poliskommissarie Sten-Rune Timmersjö, till SVT Nyheter Väst.  

Enligt honom var det ett oväntat besked.

Möjlig rättegång i Libanon

Enligt obekräftade uppgifter till SVT Nyheter Väst är det inte omöjligt att en rättegång kan komma att genomföras i Libanon. Något som inte är helt orimligt, enligt Sten-Rune Timmersjö. 

– I och med att de grep honom och att han sitter i ett libanesiskt fängelse så måste de ha en plan. Det kan vara ett tecken på att de tänker göra något där nere. Det som är extra intressant är att de har dödsstraff för mord i Libanon, säger Sten-Rune Timmersjö.

23-åringen är den yngre av två bröder som funnits skyldiga för morden på tre personer i Uddevalla förra året. Den äldre brodern som dömdes skyldig redan i tingsrätten avtjänar nu sitt livstidsstraff i svenskt fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmordet i Uddevalla

Mer i ämnet