Oroligt vid avspärrningarna i Uddevalla. Foto: Hanna Nyberg

Tumult vid avspärrningarna i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Tumult utbröt vid avspärrningarna i Uddevalla, i området där det misstänkta trippelmordet ska ha ägt rum. – Det är oerhört upprörd stämning här, berättar SVT:s utsända Hanna Nyberg.

Ett tiotal personer stormade vid 11.30-tiden avspärrningarna där polisens undersökning pågår. Polisen lyckades få ut personerna med hjälp av hundar och batong, men de vägrar ge sig av.

”Upprörd stämning”

Personer som SVT pratat med, som vill vara anonyma, säger att de ville ta sig in för att ta reda på om de känner personerna som mördats.

Trippelmordet i Uddevalla

– Det är oerhört upprörd stämning här. De skriker massa saker till poliserna, säger SVT:s Hanna Nyberg på plats i Uddevalla.

Under lördagseftermiddagen har personer vid flera tillfällen försökt ta sig förbi avspärrningarna. Polisen har flyttat fram mer personal nära avspärrningen, man har ställt en bil precis framför tältet och har två polishundar på plats.

Från polisens ledningscentral säger man till SVT att man har gott om personal på plats för att hantera den oroliga situationen. Samtidigt fortsätter vitklädda tekniker att undersöka området.

Det var på lördagsmorgonen som en joggare upptäckte en död person i en bil på en parkeringsplats vid Bävedalsvägen i Uddevalla. Sedan upptäckte polisen ytterligare två döda i närheten av bilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trippelmordet i Uddevalla

Mer i ämnet