Ann Lidén, åklagare. Foto: SVT

Ungefär 70 brottsoffer för sexbrottsmisstänkt läkare

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har identifierat ungefär 70 brottsoffer som ska ha utsatts av läkaren från Skaraborg. Läkaren misstänkts för en rad olika sexbrott och många av de målsägande är barn.

Läkaren är misstänkt för en rad olika sexualbrott mot barn, exempelvis grovt sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

– Det här är en stor utredning och i dag tillkom ytterligare misstankar, säger åklagaren och förundersökningsledaren Ann Lidén till SVT nyheter Väst och fortsätter:

– Det är svårt att räkna misstankar i det här fallet för att få en uppfattning om exakt hur mycket det rör sig om.

Ann Lidén vill inte gå in på detaljer för vad hon misstänker att läkaren har gjort utan hänvisar till sekretess. Hon berättar dock att det rör sig om ungefär 70 brottsoffer.

Kommer utredningen växa mer? 

– Min bedömning är att vi har ringat in de allra flesta tillfällena nu.

Läkaren omhäktades på onsdagen och åtal ska vara väckt senast 30 maj. Ann Lidén säger dock till SVT Nyheter att hon förmodligen inte kommer fatta beslut om ett eventuellt åtal förrän efter sommaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexbrottsmisstänkt läkare

Mer i ämnet