2014 anordnades en demonstration mot Västlänken efter att majoriteten röstat nej till trängselskatt i folkomröstningen. Foto: TT

Tusentals väntas demonstrera mot Västlänken

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna mot Västlänken har inte avtagit. På lördag demonstrerar motståndarna i centrala Göteborg för att få politikerna att ändra sig. Arrangörerna hoppas på 15.000 deltagare.

– Vi har fortfarande inte fått klart för oss vad nyttan är med Västlänken, säger Caroline Thelning på arrangerande Västsvenska Folkiniativet.

Regeringen har gett klartecken till bygget av järnvägstunneln under Göteborg, man har avslagit samtliga överklaganden från privatpersoner och föreningar. Trafikverkets arbete fortsätter enligt plan.

Västlänken

Är det inte för sent att protestera mot bygget av Västlänken?

– Vi sträcker ut en hand, vi vill att de ska lyssna på oss, säger Caroline Thelning.

– De tänker ju gräva upp Göteborg på 15 ställen, evenemangsstaden Göteborg kommer att bli byggarbetsplatsen Göteborg.

Räknar med 15.000 deltagare

”Folklig vrede”, kända göteborgare som talar och storbildskärm skall bidra till, hoppas arrangörerna, att uppemot 15.000 personer kommer att dyka upp på Gustav Adolfs Torg för vidare marsch mot Götaplatsen, för att visa sitt missnöje mot byggplanerna.

– Det här blir som vilket stort idrottsevenemang som helst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västlänken

Mer i ämnet