Västtrafik och vaktbolaget ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Både Västtrafik och vaktbolaget G4S ber den busschaufför som blev nedbrottad om ursäkt.

Maria Björner Brauer, enhetschef på Västtrafik, säger till SVT Väst att beteendet som ordningsvakterna visar på filmen är helt oacceptabelt:

– Det strider mot hela vår värdegrund och det som våra kontrollanter ska stå för, säger hon. Hon poängterar också att hon varit extremt tydlig om detta mot G4S under dagens krismöte som pågick i flera timmar.

– Vi vill be föraren och alla våra förare om ursäkt för den behandling han utsattes för på hållplatsen, säger Maria Björner Brauer.

Kontrollanterna jobbar inte längre

De kontrollanter från G4S som var på platsen och genomförde kontrollen arbetar inte längre med uppdrag åt Västtrafik. Ett krav som även Västtrafik ställde på G4S under dagen.

Även vaktbolaget G4S bad på måndagseftermiddagen bussföraren om ursäkt. Ursäkten kommer att framföras personligen, heter det i ett pressmeddelande från företaget.

G4S har för avsikt att utreda hela händelsen i detalj.

– Vi utreder händelsen i samarbete med Västtrafik, när vi vet mer om händelseförloppet kommer vi att ta ställning till hur vi går vidare, säger Mikael Högberg, säger regionchef vid G4S.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ilska mot biljettkontrollanter

Mer i ämnet