Pandemipatrullen träffar Vilma Stockvall-Carlsson som vill få fokus på vad ett år av ensamstudier gjort med högskolestudenterna. Foto: SVT

Vilma: Varför pratar vi inte om hur högskolestudenterna mår?

Uppdaterad
Publicerad

Pandemipatrullen träffar studenten Vilma Stockvall-Carlsson som vill få fokus på vad ett år av ensamstudier gjort med högskolestudenterna.

 – Det blir ju väldigt ensamt till slut, säger Vilma Stockvall-Carlsson.

Vilma flyttade från Västerås till Göteborg och universitetsstudier i journalistik för ett och ett halvt år sedan. En termin av normalt studentliv fick hon innan restriktionerna krävde distansundervisning.

Trots att hon är lyckligt lottad med egen studentlägenhet har ett års studier för sig själv i lägenheten satt sina spår.

Pandemipatrullen i Väst

 – Skolorna borde prata mer om det, ge mer information om vilken hjälp man kan få och skapa debatt om hur högskolestudenterna mår, säger Vilma Stockvall-Carlsson.

Studentkåren på Chalmers i Göteborg oroas över hur pandemin påverkar studenternas mående. Här dem berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pandemipatrullen i Väst

Mer i ämnet