Musiken blev terapi för Viruspojkarna. Foto: SVT

Viruspojkarna sjunger om livet under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Deras omtolkningar av gamla örhängen har delats flitigt på nätet. Viruspojkarna hoppas kunna sprida lite pepp i coronatider.

– Det var väldigt stort under andra världskriget med musik och kultur som gjorde människor glada och trygga, säger Henrik Wallgren, en av tre musiker i Viruspojkarna.

Tanken var egentligen att trion skulle haft en sommarshow. Men coronapandemin ställde allt på ända. I stället för att möta publik live så har Stefan Sporsén, Per Umaerus och Henrik Wallgren lagt ut videoklipp på sociala medier.

Två tredjedelar av gruppen bor på Brännö i Göteborgs skärgård. Och det är också där som gruppen har sin bas. Första låten de spelade in var schlagern ”Hälsa dem därhemma”.

Coronaviruset i Västsverige

– En låt till våra föräldrar som är 70 plus och riskgrupp, säger Per Umaerus.

Varit som terapi

För att hålla sig aktuella har trion följt nyheterna och myndigheternas presskonferenser. De har skrivit om coronakrisen med nedslag under bland annat första maj, studenten och midsommar. Och lärt sig rimma på pandemi.

– För oss har det varit en slags terapi, säger Stefan Sporsén.

I klippet ovan berättar trion om hur det är att vara ”fältartist” i dag och bjuder på coronacovers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet