Efter storvarslet i april sägs nu 650 anställda upp från Volvo cars. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Volvo cars säger upp 650 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Volvo cars säger upp 650 anställda, det meddelar bolaget under torsdagsmorgonen. Redan i våras varslades 1 300 tjänstemän och de är personer ur den gruppen som nu fått besked om avslutade anställningar.

Det var i april som beskedet om varslet kom. Då som nu säger Volvo cars att varslet och uppsägningarna handlar om ett kompetensskifte.

– Av de 650 som nu får gå har vi nått en frivillig överenskommelse med 90 procent av dem, de har alltså tackat ja till ett avgångspaket, säger Louise Anderberg, presstalesperson på Volvo cars.

Coronaviruset i Västsverige

Utöver de 650 som nu sägs upp kommer 300 konsulter att få sina uppdrag på Volvo cars avslutade.

– För 230 tjänstemän har vi hittat andra arbetsuppgifter inom företaget, de kommer att matchas mot andra tjänster, säger Louise Anderberg.

”Kompetensskifte”

Enligt Anderberg är uppsägningarna ett resultat av ett pågående kompetensskifte inom Volvo cars och det ska inte vara tydligt kopplat till den pågående pandemin. Tidigare har man dock sagt att pandemin har ”påskyndat” processen som varit på gång länge.

Man har också tidigare meddelat att varslen rör både fabriken på Torslanda och den i Skövde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet