Foto: svt

Wilma lämnar krogbranschen: ”Osäkerheten är för stor”

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangbranschen drabbades hårt under pandemin och Wilma Waller var en av alla som förlorade jobbet. Nu, när restriktionerna är borta igen skriker branschen efter folk, men Wilma kommer inte att återvända.

– Det kändes osäkert att fortsätta så det var mer av rädsla jag bytte yrke, säger Wilma som skolar om sig till undersköterska.

Hör mer om varför Wilma övergett restaurangbranschen i klippet.

Wilma Waller har många år i restaurangbranschen bakom sig och jobbade på en restaurang i Schweiz när pandemin bröt ut. Hon var tvungen att åka hem. Månaderna gick men något jobb i Sverige fanns det inte.

Coronaviruset i Västsverige

– Ingen ville anställa mig och det kändes ganska hopplöst, man började bli desperat, säger Wilma.

Satsade på utbildning

Till slut övergav Wilma tanken på att komma tillbaka till restaurangbranschen och började utbilda sig inom vården istället. Några planer på att återvända till restaurangerna har hon i dagsläget inte.

– Det känns alldeles för osäkert, även om det var planen från början så känns det för osäkert. Dessutom trivs jag väldigt bra inom vården, säger Wilma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet