Foto: Tullverket

Ytterligare en begärs häktad i tobakshärvan i Skaraborg

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man begärs häktad i sin frånvaro. Mannen misstänks ha haft med den stora tobaksfabriken utanför Vara att göra.

Det var tidigare i veckan som tre män dömdes till fängelse för deras roller i vad som beskrivits som landets största tobaksfabrik.

Åklagaren har tidigare sagt att fler personer kommer att dras in i utredningen och under torsdagen begärs nu en man i 35-årsåldern häktad.

– Han har varit anhållen i sin frånvaro länge. Men nu är det läge att även begära honom häktad, säger åklagaren Anette Wiberg-Koffner.

Mannen är skriven i en kommun i Stockholmstrakten men han har ända sedan härvan började nystas upp hållit sig undan.

Oklart vad mannen gjort

– Vi tror att han är utomlands. Men om han häktas ökar möjligheterna att han fastnar i någon gränskontroll, han blir efterlyst på ett annat sätt, säger Anette Wiberg-Koffner.

Exakt vilken roll mannen misstänks ha spelat i tobaksfabriken är oklart.

– Vi tror oss veta att han är inblandad men eftersom han inte är förhörd vet vi inte vad han själv anser om saken, säger åklagaren.

LÄS MER: Fängelsedomar för män bakom tobaksfabrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.