Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Patrik Samuelsson/SVT

Advokat Jens Nyström tveksam till pojkens ålder: ”Förväntar mig klarhet under rättegången”

Uppdaterad
Publicerad

Jens Nyström företräder den misstänkte 15-åriga pojken efter våldsdådet på Morö Backe i Skellefteå. Pojken har genomgått en åldersutredning – men advokaten är ännu tveksam.

– Jag förväntar mig att vi får mer klarhet i detta under rättegången, säger Nyström.

Det har varit många turer kring pojken ålder. På papperet var han 13 år – men en åldersutredning har visat att han är 15 år. Advokaten ifrågasätter dock fortfarande att pojken är straffmyndig.

– Det är något som domstolen får ta ställning till under rättegång. Jag förväntar mig att vi kommer få klarhet i det då, säger Nyström.

Våldsdådet på Morö Backe

Pojken själv och hans föräldrar har hela tiden sagt att pojken är 15 år. Nu har åtal väckts och rättegången inleds den 12 oktober i Skellefteå tingsrätt.

Jens Nyström menar dock att det kommer dröja länge innan allmänheten kan få mer information om vad som hänt – hör varför i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet på Morö Backe

Mer i ämnet