Mannen fångades på bild när han hämtade narkotikan.

18-åring gömde flera kilo narkotika vid skola utanför Umeå – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

18-åringen gömde flera kilo narkotika under bron på en nedlagd skola utanför Umeå.

Mannen döms nu till fyra års fängelse i Umeå tingsrätt för grovt narkotikabrott.

Det var i mars i år som polisen fick tips om en man som skulle komma till Umeå för att köpa ett kilo hasch.

Polisen valde att sätta span på mannen, varpå de såg honom lämna en ryggsäck till 18-åringen. Han gömde senare ryggsäcken under bron på en nedlagd skola utanför Umeå. Senare hittades mer narkotika nära det första gömstället och i mannens bostaden. Totalt handlar det om flera kilo narkotika, hasch, cannabis, kokain och amfetamin.

Erkänner brott

Mannen erkänner narkotikabrott av normalgraden men hävdar att narkotikan i hans bostad var för eget bruk. Han förnekar också att han vetat vad ryggsäcken har innehållit. Enligt honom själv har han utfört tjänster mot betalning, men inte vetat vad tjänsterna egentligen handlade om.

Döms till fängelse

Tingsrätten menar att mannen varit medveten om att det rörde sig om narkotika och att gärningen alltså är uppsåtlig.

De menar att det inte heller är rimligt att narkotikan i mannens bostad var för eget bruk. Brottet anses som grovt på grund av den särskilt stora mängden narkotika.

Mannen döms nu till fyra års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.