Foto: SVT.

25 poliser arbetar intensivt med mordet på Berghem

En kvinna i 60-års åldern hittades mördad i en villa på Berghem förra veckan. 25 poliser arbetar intensivt med utredningen.
– Arbetet går framåt, säger Olle Andersson, chef på grova brott.

Det har gått en dryg vecka sedan kvinnan hittades mördad i en villa på Berghem i Umeå. Sedan dess pågår ett intensivt polisarbete. Hela veckan har polisen fortsatt med utredningen.

Ett stort antal förhör har genomförts. Polisen har också genomfört husrannsakningar och brottsplatsundersökning i villan. Polisen uppger att 25 poliser arbetar hårt med utredningen.

Ny häktningsförhandling på måndag

- Arbetet att kartlägga brottsoffrets och de misstänktas förehavanden under den sista tiden går framåt, säger Olle Andersson, chef grova brott.

Två personer sitter häktade misstänkta för mordet. En kvinna i 50-års åldern är skäligen misstänkt och en man i samma ålder är misstänkt på sannolika skäl. Ett eventuellt omhäktningsbeslut rörande den misstänkta kvinnan måste fattas av åklagaren senast på måndag klockan 11:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna mördad i Umeå

Mer i ämnet