27-åring åtalas för dubbla våldtäkter

Publicerad

En man hemmahörande i Västerbottens inland åtalades under tisdagen misstänkt för två fall av våldtäkt. En av våldtäkterna rubriceras som våldtäkt mot barn. 27-åringen åtalas även för två fall av sexuellt ofredande sedan han ska ha skickat dickpics via appen Snapchat.

27-åringen har sutit anhållen sedan den 20 oktober, misstänkt för två våldtäkter som ska ha skett i olika kommuner under sensommaren och hösten.

Dubbla våldtäkter

I slutet av august ska en våldtäkt ha ägt rum i en inlandskommun och målsägande är en flicka under 15 år, alltså rubriceras händelsen som våldtäkt mot barn. Mannen ska mot flickans vilja tvingat till sig oralsex.

Den andra våldtäkten misstänks ha inträffat i mitten av oktober, bara dagar innan mannen greps. Mannen ska i det fallet fört in sina fingrar i kvinnans underliv, en handling som är jämförlig med samlag.

27-åringen ska i förhör ha medgett händelseförloppet i samband med de misstänkta våldtäkterna, men förnekar brott.

Fotat sin penis

Utöver våldtäkterna åtalas mannen även för två fall av sexuella ofredanden som ska ha skett i somras. Mannen har via Snapchat skickat bilder på sin penis, så kallade dickpics, till två olika kvinnor i länet. I båda fallen förnekar 27-åringen brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.