Här syns ett av ställena där branden hade försökt ta sig längs uthusväggen. Foto: Räddningstjänsten i Umeå

27-åring erkänner flera anlagda bränder

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige man som greps misstänkt för att ha anlagt en brand i Ström utanför Umeå i söndags har erkänt. Han misstänks även ligga bakom flera av de andra bränderna som på kort tid varit i området.

Det var i söndags som polisen grep en 27-årig man misstänkt för att ha anlagt en brand vid ett uthus i Ström, utanför Umeå.

– Mannen har erkänt de bränder som jag nu begär honom häktad för, säger Petra Lundberg, kammaråklagare.

Inledningsvis misstänktes endast mannen för branden som anlagts tidigt på söndagsmorgonen, men nu misstänks han för flera av bränderna som inträffat i området på kort tid.

Två fall av mordbrand

Mannen begärs nu häktad av åklagaren på sannolika skäl misstänkt för två fall av mordbrand, ett fall av grov skadegörelse och ett fall av försök till grov skadegörelse.

Åklagaren Petra Lundberg utesluter inte att hon kommer att kunna knyta mannen till fler bränder i området kring Ström och Stöcke.

– Vi tittar på andra bränder, men vi har inte delgett honom misstanke än, men jag kan inte utesluta att det blir så, säger hon.

Häktningsförhandlingen mot mannen hålls imorgon klockan 09.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.