Risk för inställd trafik om fler blir sjuka – hör Transdevs chef om läget för kollektivtrafiken Foto: SVT

50-tal bussförare sjuka i Umeå: ”Vi är på smärtgränsen”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal bussförare i Umeå är just nu hemma och sjuka och det här kan ställa till problem i kollektivtrafiken. Det kan bli så att turer kommer att ställas in om inte läget förändras. 

Enligt Camilla Nordlund, affärschef på Transdev, ser man över personalutrymmen som är trånga både på Vasaplan och i bussdepån på Västerslätt för att minska risken för smittspridning. Företaget har också satt in extra städning och ökat antalet avgångar för personaltransporter. Alltså den transport som kör förarna från bussgaraget till Vasaplan. 

– Väldigt många har influensaliknande symptom och några har konstaterad corona, säger Camilla Nordlund.

Coronaviruset i Västerbotten

Men flera som vi på SVT har pratat med tycker inte att företaget gjort tillräckligt. Bland annat säger de att det redan innan pandemin påtalades att personalutrymmet var för trångt och att det är väldigt få turer med personaltransporterna.

Hör hur busstrafiken påverkas av den höga sjukfrånvaron i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet