Linda Sundlöf, 21-åringens advokat. Foto: SVT

Advokaten: Därför sågs 21-åringen vid brottsplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige mannen misstänks ha stuckit ihjäl den äldre kvinnan med ett vasst föremål i ett soprum i Norsjö. Idag väckte åklagaren åtal mot mannen. Mannens advokat menar att det finns en naturlig orsak till att han kopplas till platsen.

En 89-årig kvinna blev utsatt för ett trubbigt våld mot huvudet i ett soprum i Norsjö. Kvinnan blev också stucken av ett vasst föremål. Redan samma kväll greps den 21-åring som nu åtalas för mord. Enligt åklagare Petra Lundberg var han pressad och i behov av pengar.

Polisen har inte hittat mordvapnet. Däremot hittade de ett par blodstänkta sockar i 21-åringens lägenhet. Strumporna är ett av de bevis som kommer att användas mot mannen.

Kvinna hittad död i Norsjö

Advokaten: ”Han är bosatt väldigt nära brottsplatsen”

I samband med mordet sågs 21-åringen av flera personer i närheten av soprummet. De har nu kallats som vittnen till rättegången som ska hållas vid Skellefteå tingsrätt.

Men enligt 21-åringens egna advokat, Linda Sundlöf, finns det omständigheter som knyter honom till platsen.

– Han är bosatt väldigt nära brottsplatsen och han har befunnit sig och passerat den under ett antal gånger under dagen. Sen har han befunnit sig i närheten efter att ambulanspersonalen kommit dit och målsägande har hittats, säger hon.

Åklagaren menar att det ska vara ett ekonomiskt motiv bakom brottet, vad säger din klient om det?

– Det får min klient själv kommentera vid rättegången.

Rättegången är planerad till den 8 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet