Foto: SVT

Åklagaren: ”Deras rörelsemönster går att länkas samman”

Uppdaterad
Publicerad

Idag startade rättegången i Skellefteå tingsrätt mot den 21-åriga man som misstänks ha mördat en 89-årig kvinna i ett soprum i Norsjö.

Åklagare Petra Lundberg yrkar på att 21-åringen är skyldig till mord. Hon yrkar dessutom på att han ska utvisas om han döms eftersom brottet är så allvarligt. De målsägande i målet, den närmaste familjen, begär ersättning av 21-åringen på dryga 200.000 kronor.

Enligt Lundberg kommer ett stort fokus ligga på hur kvinnan och 21-åringen rört sig har stor betydelse. Under sin presentation visade åklagaren var den åtalade och offret bor och hur de rört sig den aktuella dagen.

– Jag menar att deras rörelsemönster går att länkas samman. Målet kommer till stor del att handla om hennes rörelser, sa Burlin i rättssalen.

Norsjöbor och anhöriga på plats

I rättegångssalen befann sig en grupp med anhöriga och andra Norsjöbor som följde rättegången, däribland den mördade kvinnans båda söner.

SVT:s reporter Partrik Samuelsson berättar inifrån rättssalen att den misstänkta gärningsmannen såg både samlad och lugn ut i rättssalen, 21-åringen fortsätter också förneka brott.

Rättegången kommer att pågå minst fyra dagar. På tisdag 13/2 ska 21-åringen höras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet