Arkivbild. Idag startar rättegången mot den 21-årige mannen. Foto: SVT.

21-åringen krävde pengar av kommunen – hotade ta sitt liv

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar rättegången mot den 21-åriga man som misstänks för mordet på en äldre kvinna i Norsjö. Mannen medger i förhör att han har problem med droger. Strax innan händelsen krävde han pengar från kommunen och hotade att ta sitt liv. 

I samband med att 21-åringen fyllde arton fanns det misstankar om att han sålde droger. Hans umgänge ska ha blivit mindre och mindre på grund av skulder och sedan några kompisar flyttat från Norsjö.

”Jag är narkoman”

Själv beskriver han sig i polisförhör som narkoman. 

Kvinna hittad död i Norsjö

– Om jag inte sagt nånting eller glömt nånting beror det på att jag är narkoman. Jag har använt Tramadol, dessutom drack jag en del innan händelsen, berättar han för polisen. 

Flera skulder

Flera vittnen berättar också om att 21-åringen var skyldiga dem eller andra pengar. En kort tid innan mordet blev han misshandlad och, enligt uppgifter till polisen, då också av med ett par tusen tabletter Tramadol. 

Efter den händelsen försökte han att få pengar från kommunen. Han blev upprörd då tjänstemannen förklarade att det var omöjligt och hotade att ta sitt liv.

Men tjänstemannen förklarar sig inte särskilt orolig utan fick intrycket att 21-åringen ”spelade ut hela registret” för att få pengarna.

Tänkte lämna Norsjö

21-åringen är också full med motsägelser. Han säger att han kan få alla pengar han behöver skickade till sig från sin mor. Samtidigt är han orolig för en skuld på 250 kronor för en pizza. 

Innan mordet har han sagt till bekanta att planen är att lämna Norsjö och flytta till sin fru, som inte bor i Norsjö.

Han har i samtliga förhör med polisen förnekat brottet och är aldrig dömd vid Skellefteå tingsrätt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet