Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Aldrig acceptabelt när någon förlorar sitt liv” – hör pensionsjätten och storägaren AMF om dödsfallen på Northvolt. Foto: SVT

Aktieägaren AMF krävde svar från Northvolt efter dödsfallen

Uppdaterad
Publicerad

Pensionsföretaget AMF har vänt sig till Northvolt med frågor efter dödsfallen på batteritillverkarens anläggning i Skellefteå.

– Det finns en polisutredning som pågår och jag vet att Northvolt samarbetar fullt för att få fram svar, säger aktiechefen Anders Oscarsson.

Ett antal dödsfall med anknytning till batteritillverkaren Northvolts fabrik i Skellefteå har väckt frågetecken om arbetsmiljön på anläggningen. I december dog två män efter två separata olyckor.

Sedan årsskiftet har ytterligare tre personer som arbetat vid fabriken dött efter sina arbetspass under oklara omständigheter.

Anställda dog efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå

”Inte acceptabelt att någon förlorar liv”

Pensionsföretaget AMF äger cirka 3 procent av aktierna i Northvolt och deras aktiechef Anders Oscarsson säger till SVT att man ställt frågor till batteritillverkaren:

– När det gäller dödsfallen i fabrikerna så har jag ställt frågor och fått relevanta svar.

Är du som investerare oroad över hur arbetsmiljöarbetet sker i Skellefteå?

– Det är inte acceptabelt att någon förlorar liv, därför ska vi lära oss någonting av det varje gång det sker. Så att det inte sker igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anställda dog efter arbetspass på Northvolt i Skellefteå

Mer i ämnet