Ett kors på marken intill fallskärmsklubben i Umeå, två dagar efter den flygolycka där nio personer omkom. Foto: Erik Abel/TT

Alla ombord på olycksplanet officiellt identifierade

Uppdaterad
Publicerad

Alla offren i flygplansolyckan som tog nio liv i Umeå i söndags är nu officiellt identifierade uppger polisen. Det rör sig om sju män och två kvinnor i åldrar mellan 20 och 55 år.

Alla de nio som miste livet i söndagens tragiska flygplansolycka var boende i Umeå, även om några hade sitt ursprung i andra län. En person hade dubbelt medborgarskap. Det uppger polisen i Västerbotten idag efter att den officiella identifieringen av offren är klar. Anhöriga har underrättats.

Många ombord på planet var unga, fem av de omkomna var i 20-årsåldern. På söndag arrangeras en minnesceremoni i Umeå.

Flygkraschen i Umeå

Vraket bärgat till Strängnäs

Samtidigt har resterna av flygplansvraket som kraschade på ön Storsandskär nu fraktats till Strängnäs. Det bekräftar Hans Ytterberg, haveriutredningens ordförande, för Eskilstuna-Kuriren.

Där hoppas haverikommissionen kunna komma fram till vad som orsakade kraschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet