Teodor Peterson lämnar IFK Umeå för Sågmyra SK. Foto: Bildbyrån

Teodor Peterson lämnar IFK Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen meddelade IFK Umeå att Jonna Sundling och Linn Svahn lämnar klubben. Nu står det klart att även Teodor Peterson försvinner inför kommande säsong.

Tillsammans har de vunnit guld på SM, silver på OS och diverse medaljer på juniornivå. Nu lämnar de IFK Umeå: Sundling för Piteå Elit, Svahn för Östersunds SK och Peterson för Sågmyra SK.

– Det finns olika orsaker till det. En av orsakerna är att vill ha en egen utveckling de känner att de kanske inte kan få här. Men i huvudsak har vi inte kunnat erbjuda samma kontrakt som tidigare år, säger IFK Umeås ordförande Jan Sundman.

Det är alltså på grund av klubbens ekonomi?

– Det har absolut att göra med att kassan helt enkelt minskat under de senaste åren medan intäkterna inte öktat, men det fins även personliga skäl såsom att vissa har längre att resa idag.

”Går vidare med de åkare vi har”

Enligt Sundman har klubben erbjudit de återstående åkarna kontrakt för nästa år som innebär att de får tävla på samma sätt som tidigare, men utan möjlighet till bonusar och liknande.

– Vi går vidare med de åkare vi har. Vi satsar fortsatt på barn-, ungdom- och juniorverksamheten och få fram senioråkare den vägen. Det har ju alltid varit lite av vår affärsmodell, säger Sundman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer