”Systemen hackar” – hör Linda Hägglund i Lycksele om problemen. Foto: SVT / Stina Stjernkvist/TT

Arbetsförmedlingen har stora teknikproblem: ”Kommer ta år”

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetare på Arbetsförmedlingen upplever dagligen stora problem med tekniken. Man upplever problem med en rad program och detta resulterar i bland annat stress, frustration och till att personalen känner sig oprofessionella mot kunderna.

– Teknikstrulen påverkar arbetsmiljön både internt och externt. Det leder till mer frustration och minskat förtroende för både arbetsgivaren och systemen. Allt det här medför extraarbete och gör att vi hela tiden måste hitta alternativa lösningar, säger en anställd i en artikel på den interna hemsidan.

Strulet är en bieffekt av en omfattande teknisk omstrukturering som pågår på Arbetsförmedlingen. För att förbättra arbetsmiljön har man nu tillsatt en arbetsgrupp som är öronmärkt för att arbeta för att fokusera på minska problemen.

Hör mer om problemen i klippet ovan – där beskriver Linda Hägglund i Lycksele hur det påverkat verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.