Arkivbild. Foto: Chris Pizzello/David Goldman/ TT

Arrangören för Brännbollsyran: ”Dyraste artisterna någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Artistbokningarna på årets version av Brännbollsyran är de dyraste i festivalens historia. Det säger arrangören David Arkhult. Artisterna har haft krav på femstjärniga hotell och champagne för 50 000 kronor. 

Festivalgeneralen David Arkhult säger att det har blivit allt lättare att boka världsartister till Brännbollsyran. 

– Det är kul att vi kan boka artister från översta hyllan, det har vi inte kunnat göra i början av vår festivalkarriär. Det känns fantastiskt att kunna ta världsartister norr om Stockholm, det kan vi verkligen göra nu.

Brännbollsyran 2019

Men årets bokningar är också rekorddyra, även om arrangören inte vill uppge hur mycket man lagt på årets lineup med bland andra Marshmello, Future, Hov1 och Miriam Bryant. 

Närmsta femstjärniga hotell 60 mil bort

Dj:n och artisten Marshmello gör sin enda Sverigespelning på Brännbollsyran. Både Marshmello och rapparen Future tar privatjet till Umeå.  

Future krävde, förutom champagne för 50 000 kronor, också att få bo på ett femstjärnigt hotell, något som blev svårt att uppfylla i Umeå. 

– Närmsta femstjärniga är Grand hotel i Stockholm, vi försökte förklara att det är 60 mil härifrån. Vi får se om de åker dit. Det är lite kul, det kravet har vi inte fått förut. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran 2019

Mer i ämnet