Se SVT:s reporter rapportera vid avspärrningen Foto: TT/SVT

Avspärrningen till ön i Umeå hävs efter flygolyckan

Uppdaterad
Publicerad

Nu släpps avspärrningarna från fastlandet till ön Storsandskär i Umeå där flygplanet med nio personer ombord kraschade i söndags.

– Det fanns en yttre avspärrning som vi har släppt på. Men den inre avspärrningen kring haveriplatsen finns kvar, säger Malin Axroth vid polisen.

Sedan flygplanskraschen i söndags har en plats på fastlandet, på den norra sidan av ön Storsandskär, varit avspärrad av polisen, men nu har polisen släppt den yttre avspärrningen.

– Man släppte på den så fort som möjligt, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen.

Flygkraschen i Umeå

Fortsatt avspärrat runt haveriplatsen

Till och från ön, där ett 20-tal bostadshus finns, tar man sig bara med båt, vilket boende på ön har kunnat göra ändå sedan i söndags. Vid haveriplatsen på ön är det fortsatt avspärrat.

– Den äger haverikommissionen och den avspärrningen kommer att kvarstå så länge de arbetar på platsen, säger Malin Axroth.

Målet för haverikommissionen är att så fort som möjligt transportera ner vrakdelar till sina lokaler i Strängnäs.

– Det arbetet fortgår, säger Axroth.

Kriscenter stänger

Det kriscenter i Umeå som haft öppet under söndagen och måndagen har nu stängt, men kommunen uppger att de har fortsatt beredskap för att stötta anhöriga efter den tragiska flygplansolyckan.

Hit kan du vända dig för stöd

Socialtjänstens mottagningsenhet kan hjälpa anhöriga som har behov av stöd. De kan ringa, mejla eller besöka mottagningsenheten:

090-16 10 02 

mottagningsenheten@umea.se

Telefontider:

Måndag, tisdag, onsdag, fredag 08.30–11.30, 13.00–16.00

Torsdag 08.30–09.30, 13.00–16.00.

Besöksadress:

Kungsgatan 71–73, Umeå

Besökstider:

Måndag–fredag 8.30–11.30, 13.00–16.00

Kvällar och helger ger socialjouren akut stöd. 

090-16 30 50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygkraschen i Umeå

Mer i ämnet