Bara markägarna bjudna till samråd

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen har Trafikverket kallat till samråd om Västra länken i Umeå – men bara markägarna är inbjudna. Villaägarna på Umedalen som drabbas av Västra länkens buller är inte inbjuda.

– Jag känner inte till något möte och visst hade det varit kul att få vara med, säger Peter Hedström villaägare på Umedalen och som bor bara några 100 meter ifrån där Västra länken skall gå.

Berörda markägare inbjudna

Mötet ikväll är ett samrådsmöte där bara berörda markägare är inbjudna av Trafikverket. Verket har annonserat i post och inrikestidningar, skickat brev till markägarna och har också en lagt ut en blänkare på sin hemsida. Skulle det ändå dyka upp någon villaägare på mötet släpps dom i alla fall in.

– Det här mötet är enbart för markägare, säger Urban Larsson som är projektledare vid Trafikverket. Det här är ju samma planförslag som vi haft i flera år och vi vet ju vilka synpunkter vi kommer att få in.

– Då är det lika bra att dom skriver ned sina synpunkter och sänder in till oss, fortsätter han.

Möjlighet för villaägarna

Men Peter Hedström tänker ur ett annat perspektiv.

– Mötet kan ju ge en möjlighet att diskutera ett tunnelalternativ, och det kan ju vara nog så viktigt att utreda, säger han.

Skulle du ha gått om du blivit inbjudan?

– Absolut, avslutar Peter Hedström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer