Efter våldsdådet i Lycksele: ”Barnen mår under omständigheterna bra”

Uppdaterad
Publicerad

De två barnen som utsattes för mordförsök av sin pappa i ett samhälle utanför Lycksele mår nu under omständigheterna bra, enligt advokat Inger-Ann Omma som är barnens särskilda företrädare.

– De är tillsammans med sin andra förälder i hemmet och försöker återanpassa sig till en fungerande vardag, säger hon.

Efter mordförsöket i oktober vårdades de båda barnen på sjukhus. Det yngre barnet hölls även nedsövd efter våldsdådet.

För en tid sedan kunde de dock komma hem till sin mamma, där de nu försöker återgå till en så normal tillvaro som möjligt enligt deras företrädare Inger-Ann Omma.

Våldsdådet i Lycksele

– Nu handlar det om de så lite som möjligt ska behöva ta del av det som startade i dag, när stämningsansökan lämnades in. De ska inte behöva uppleva den eventuella påfrestning en domstolsförhandling kan innebära, utan fokusera på att må bra och försöka läka det de har varit utsatta för, säger hon.

För Inger-Ann Omma innebär dagens åtal att hon nu ska sätta sig in i utredningen och ta ställningen till hur hon och hennes klienter ska gå vidare med eventuellt skadeståndsanspråk. Rättegången ska inledas den 21 december vid Lycksele tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Lycksele

Mer i ämnet