Det är oklart om en avstängning väntar för spelaren. Foto: TT

Basketspelare misstänkt för rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

Udominates Tiffany Brown omhändertogs sent under måndagskvällen av polisen misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafiken.

Lagets klubbdirektör Joakim Génetay berättar för SVT att klubben blev kontaktade i natt och åkte därefter till polisen för att hämta spelaren. Enligt honom är Tiffany Brown för stunden väldigt skör och ångerfull. Samtidigt säger han att det som inträffat inte är något som klubben står bakom.

– Vi tycker att det är förkastligt, det är det. Men människor gör misstag och vi vet nu att detta aldrig har hänt förut och vi har inte sett tendenser till att personen dricker för mycket.

Klubben kommer att agera

Om en avstängning nu väntar för henne vill han inte kommentera. Så långt i diskussionerna har man inte hunnit komma. Men klubben kommer att agera menar han.

– Vi vill hjälpa henne och ställa krav. Hon ska få träffa en person som kan hjälpa. Det är ett ansvar som vi har som arbetsgivare och medmänniskor.

”Mår fruktansvärt dåligt”

SVT har varit i kontakt med Tiffany Brown som förklarar att det som inträffat inte var något planerat.

– Det var en olycka och ett misstag.

Hon berättar att klubben visat sitt stöd sedan händelsen inträffat men att hon är djupt ångerfull.

– Jag känner mig rädd och mår fruktansvärt dåligt. Detta har aldrig hänt mig tidigare och jag känner mig väldigt nere, säger Tiffany Brown.

SVT valde inledningsvis att inte namnpublicera spelaren eller klubben. Men efter att spelaren själv uttryck att hon velat prata med media har vi valt att publicera hennes och klubbens namn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.