Udominates general manager Joakim Genetay berättar att klubben haft många möten de senaste dagarna. Foto: SVT

Klubben: ”Tillsammans ska vi prata om alkoholpolicyn”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit intensiva dygn för basketklubben Udominate. Klubbens general manager Joakim Genetay berättar att man idag hade ett möte med spelarna för att prata om lagets policy i och med Tiffany Browns misstänkta rattfylla.

Sent under måndagskvällen körde Udominatespelaren Tiffany Brown av vägen. Hon var berusad och fick följa med Polisen för ytterligare provtagning och förhör. Under onsdagen träffades laget för att prata om klubbens policy.

– Innan träningen idag hade vi ett möte med spelarna om vad som hade hänt och vad vi gjort och varför vi gjort som vi gjort. Vi meddelade också att vi inom den närmsta tiden, men förmodligen efter matchen mot Luleå, ska ha ett möte där vi tillsammans ska prata om alkoholpolicyn vi har och hur vi och spelarna ska uppträda och bete oss.  

Gör ni en ändring i er policy?

– Nej, däremot ska vi tänka igenom hur vi pratar med spelarna och hur vi kan bli tydligare för att det inte ska hända igen.

Deltog på onsdagens träning

Klubben har ännu inte fattat beslut om Brown kommer att spela i torsdagens match mot polska Artego. Enligt Genetay tas det beslutet imorgon. Under onsdagens träning var hon däremot med.

– Vi har gemensamt med henne och lagledningen att hon skulle delta i dagens träning och det gjorde hon. Vi kommer fatta beslut fortlöpande. Jag vill också stämma av med coachen hur det gick för det har jag inte hunnit göra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.