Foto: Patrik Samuelsson

Batteriföretaget Northvolt har passerat 800 anställda

Uppdaterad
Publicerad

Batteriföretaget Northvolt växer så det knakar och har nu 800 anställda i Europa. På plats i Skellefteå för att bygga själva fabriken, ”Northvolt ett”, finns idag närmare 1000 personer.

Vilka utmaningar innebär det på daglig basis att det är så många som tusen personer som är här och jobbar just nu?

– Många hungriga magar att mätta vid lunchtid och därmed goda möjligheter för någon att starta lunchserveringar här, säger Katarina Borstedt som är kompetensförsörjningsansvarig vid Northvolt och skrattar.

Batterifabriken Northvolt

2 000 ansökningar i veckan

Samtidigt konstaterar hon att det handlar om yrkesgrupper som är vana vid mycket logistik och stora arbetsplatser. Här är det inte bara arbetsplatsen utan också bolaget som ständigt växer, samma dag som SVT Nyheter besöker bygget har två anställts.

– Vi får ungefär 2000 ansökningar i veckan till olika roller, berättar Katarina Borstedt.

Men trots det stora intresset är det inte helt lätt att hitta den kompetens som krävs eller undanröja hindren för en flytt norrut. Mer om det i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Batterifabriken Northvolt

Mer i ämnet