Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Björklövens ledning svara på kritiken. Foto: SVT

Björklöven svarar på kritiken: ”Vi särbehandlar inte” 

Publicerad

Flera spelare och föräldrar kopplade till ungdomsverksamheten inom Björklöven kritiserar föreningen för bland annat negativ särbehandling, men Björklöven tillbakavisar kritiken och menar att man hittills inte hittat några belägg för detta. 

Björklövens vd Anders Blomberg och junior- och ungdomssportchef Joakim Engström beklagar att enskilda spelare känner som de gör. Men de menar samtidigt att tränarna följer de riktlinjer som Björklöven slagit fast i värdegrund- och policydokument.

De hävdar också att de har en fungerande utbildning – ”gröngul kompis” som alla medlemmar genomgår. Det handlar bland annat om en inspirationsföreläsning där barn och unga peppas till att vara bra kompisar.

– Vi har fått en del passningar, men hittills har vi inte kommit fram till att vi skulle ha särbehandlat barn- eller ungdomar, säger Anders Blomberg. 

Styrdokumenten följs

Joakim Engström som är junior- och ungdomssportchef vidhåller att ledarna och tränarna följer styrdokument och värdegrunder för Björklöven:  

– Jag delar inte bilden av att föräldragrupper skulle ha stort inflytande. Tränarna följer riktlinjerna för våra styrdokument, gröngul kompis och Björklövens värdegrund, säger Engström. 

– Det vi tar med oss från det här är att vi kan vara ännu tydligare med vad som förväntas och vad man kan förvänta. Vi är öppna för en dialog, avslutar Anders Blomberg.  

Se när Björklövens ledare tar del av de unga spelarnas berättelser i klippet ovan. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritiken mot Björklövens ungdomsverksamhet

Mer i ämnet